Kurser

Anmälan (om inte annat anges nedan) och upplysningar:
Arnold Gustavsson, 08-653 09 27, 073-904 38 23, arnold.gustavsson@gmail.com

Kurskostnaden är 300 kr för kurser om fyra gånger. För den som inte är medlem tillkommer 50 kr.
Boka kurser i tid.

Hösten 2017

Måndagarnas surfkaféer kan ses som en kombination av tematräff/workshop/hjälpverksamhet – se vår tematräffsida!

Kurser PC måndagar 13.00–16.00

I sammanträdesrummet på plan 2 i Kungsholmens bibliotek, Sankt Eriksgatan 33 (se karta). Välkomna med nyfikenhet, uppmärksamhet samt lust att jobba för att uppnå resultat!

Du rekommenderas att ta med egen bärbar dator eftersom föreningens förmåga att tillhanda lånedator är mycket begränsad (om du saknar bärbar dator så meddelar du det när du anmäler dig). I lokalen använder vi bibliotekets nätverk.

Grundkurs. 4×3 tim 9/10–30/10. Lars-Olof Sarin, Leif Leijon.
Fortsättningskurs. 4×3 tim 13/11–4/12. Rolf Wiltmo, Anita Rosendal.

Fortsättningskursen kräver viss datorvana från användning av internet och e-post. Vi repeterar grundläggande delar och funktioner i datorn. Vi lär oss att skapa och spara mappar och filer och att hitta olika typer av filer och dokument. Vi lär oss att göra inställningar i kontrollpanelen och göra en personlig anpassning av datorn. Genomgång av möjligheter till texthantering, skötsel, säkerhet och backup/säkerhetskopiering. Dessutom tittar vi på användning inom musik, bilder och video.

Nybörjarkurs smartphone tisdagar 10.00–12.15

(Android, t.ex. Samsung, EJ Apple iPhone)
Kursen är i första hand till för dig som behöver hjälp att komma igång med det mest elementära i en smartphone/surfmobil.
De som har grundkunskaper, dvs. kan ringa, skicka sms och e-post samt surfa på nätet är välkomna att anmäla sig till nedanstående kurs eller till Surfkaféet där vi i begränsad omfattning även kan hjälpa besökare med mobiltelefonrelaterade problem.

Tider: 22/8–12/9.
Antal deltagare per kurs: 5.
Plats: Träfflokalen Baltzar. Bolinders plan 1, 1 trappa ner (se karta).
Kursledare: Gunilla Brattberg
Anmälan via formulär.

Nybörjarkurs surfplatta tisdagar 10.00–12.15

(Android t.ex. Samsung, EJ Apple iPad)
Kursen är i första hand till för dig som har liten eller ingen datorvana och är nyfiken på att lära dig hur man använder e-post, surfar på nätet, tittar på SVT Play m.m.
För den som inte har en surfplatta av Android-modell finns möjlighet att låna en surfplatta under kurstiden mot en depositionsavgift (1.000 kronor).
Meningen är att du ska träna hemma mellan träffarna. Du kommer därför att få hemuppgifter att arbeta med. Om du efter kursen väljer att skaffa en egen surfplatta får du köpråd och starthjälp.

Tider: 26/9–17/10.
Antal deltagare per kurs: 5.
Plats: Träfflokalen Baltzar. Bolinders plan 1, 1 trappa ner (se karta).
Kursledare: Gunilla Brattberg
Anmälan via formulär.

Androidkurs tisdagar 10.00–12.15

(Android t.ex. Samsung, EJ Doro, EJ Apple iPhone)
Androidkurs för såväl surfplatta som smartphone. För dig som har grundkunskaper, dvs. kan ringa, skicka sms och e-post samt surfa på nätet och nu vill komma vidare.

Tider: 31/10–21/11.
Antal deltagare per kurs: 5.
Plats: Träfflokalen Baltzar. Bolinders plan 1, 1 trappa ner (se karta).
Kursledare: Gunilla Brattberg
Anmälan via formulär.

Kurs iPhone onsdagar 09.45–12.00

Fyrverkarbacken 40.
För dig som har en iPhone-telefon och vill lära dig mer om hur du får ut mest av den – e-post, hur du använder tangentbordet på skärmen, surfa på nätet, fotografera och skicka med e-post, vilka ”appar” du kan ha nytta av. Vi lyssnar till vad du vill göra och är nyfiken på. Kursledare Solvig Grönstedt. Anmälan via e-post till solvig@gronstedt.se.
Kurs. 4×2,25 tim 30/8–20/9.

Kurs iPad onsdagar 09.45–12.00

Fyrverkarbacken 40.
För dig som har en iPad-platta och vill lära dig mer om hur du får ut mest av den – e-post, hur du använder tangentbordet på skärmen, surfa på nätet, fotografera och skicka med e-post, vilka ”appar” du kan ha nytta av. Vi lyssnar till vad du vill göra och är nyfiken på. Kursledare Solvig Grönstedt. Anmälan via e-post till solvig@gronstedt.se.
Kurs. 4×2,25 tim 4/10–25/10.

Fortsättningskurs iPad/iPhone onsdagar 09.45–12.00

Fyrverkarbacken 40.
För dig som har kunskaper motsvarande grundkurserna. Vi lär oss mer om Apple-unika funktioner som kamera och bilder, molntjänsten iCloud, Siri m m.
Tänk på att vårt Surfkafé på måndagar också fungerar som fortsättningskurs för smarta surfplattor och telefoner. Kursledare Solvig Grönstedt. Anmälan via e-post till solvig@gronstedt.se.
Fortsättningskurs. 4×2,25 tim 8/11–29/11.

Kurs Bildhantering

Picasautbildning. Birgitta Jonsson tar emot elever i grupp om två på timbasis för anpassad undervisning. För mer information, skicka ett mejl till kontakt@seniornetkungsholmen.se.

Avgifter meddelas vid anmälan.