SeniorNet Kungsholmen

1234

Mobilganget

Gänget på höstens mobilpromenad

Oxveckorna är här.

Enligt muntlig tradition kallas perioden efter trettonhelgen fram till påsk för oxveckor. Dessa veckor upplevs oftast som tröga och tunga, därav ox- i förleden. Coronapandemin gör dessa veckor ännu tyngre än vad de brukar vara. 

Vi har coronaanpassat vår verksamhet och  håller tills vidare till på Zoom och utomhus.

Aktuellt

Än finns det inga besked om när vi kan återuppta vår ordinarie verksamhet. Troligen blir det först till hösten. Tills vidare är det surfkaféträffar via Zoom och internetversionen av androidkursen som gäller. Senare i vår planerar vi en ny utomhusaktivitet. Vi har en del planer på nya kurser, t.ex. en kurs i Libre Office, men det blir troligen inte aktuellt förrän vi kan träffas fysiskt igen.

Nyheter

För att få våra medlemsbrev krävs att du har en e-postadress i medlemsregistret. Det krävs även för att du ska få fakturan på årsavgiften utan att föreningen ska behöva betala de allt dyrare portokostnaderna. Om du får pappersfaktura via posten och/eller om du inte får våra medlemsbrev, som kommer ut varje torsdag, så meddela snarast din e-postadress till seniornetbaltzar@gmail.com.

xxx

Medlemsavgiften avser i fortsättningen kalenderår

Den 2:a november gick SeniorNet Sweden över från att ha 12-månadersbetalning till kalenderårsmedlemskap. Det kostar fortfarande 250 kr per år och fakturan skickas ut 15 januari.

  • De som redan har betalt för en del av 2021 får i januari en räkning för tiden som fattas fram till 31 december 2021, alltså mindre än 250 kr. 
  • De som ännu inte har betalt för hela 2020 får i januari en räkning för tiden fram till 31 december 2020 plus årsavgiften för 2021, alltså mer än 250 kr.
  • De som registrerar sig nu som nya medlemmar bjuds på tiden fram till årsskiftet och betalar 250 kr för år 2021.

 Androidkurs internet med start 23/2-21 är inställd p.ga. för få anmälningar.
Mer information på kurssidan.

iPhone/iPad-kurs startas när corona-situationen medger.
Mer information på kurssidan.

Windows 10 kurs startas när coronasituationen medger..
Mer information på kurssidan.

munskydd_dator

PC/IT-hjälpen kommer tills vidare att erbjudas i form av telefon-support. Hjälpsökande erbjuds möjlighet att kontakta lämplig handledare för att komma överens om tidpunkt. Vid behov kan fjärrstyrning via Teamviewer/ Quicksupport alternativt Windows snabbhjälp utnyttjas för att lösa problem.
Gå till PC/IT-hjälp.

Mobilhjälp
För medlemmar med androidmobiler erbjuds Zoomträff 2/3 samt 16/3 2021 kl. 10. Dessutom erbjuds fjärrstyrning via Teamviewer Quicksupport efter överenskommelse.

Mobilpromenader är en aktivitet vi har genomfört under september. Vi planerar ett liknande evenemang under vårterminen. En liten rapport finns utlagd på föreningens FaceBook-sida: https://m.arcmember.net//Link/3f4177e7-4840-4283-a2e7-98aea34507e5/1.link


Medlemsbrev

Allt sedan corona-epidemin startade har vi skickat ut ett medlemsbrev varje torsdag.

Utöver aktuell information är syftet med medlemsbreven att de ska vara kunskapshöjande. Veckans gåta innehåller en bild där vi efterfrågar betydelsen och ger facit kommande vecka.

Vi har upplevt att grundkunskapen avseende IT bland våra medlemmar varierar stort. Vi har därför infört rubriken Gunilla svarar och förklarar i medlemsbreven. Om du önskar något IT-begrepp förklarat skriv till seniornetbaltzar@gmail.com.

Övrig information

Läs om hur du bokar PC/IT-hjälp och kurser på vår bokningsinformationssida. Om du har bokningsproblem kontakta seniornetbaltzar@gmail.com.

Sommarskolan 2020

Informationsbilagor till medlemsbrev utskickade under Corona-tiden
hittar du under fliken Program i menyn.

Medlemstips på vad Internet erbjuder under coronaisoleringen hittar du här: https://kungsholmen.seniornet.se/medlemstips/

Om du har några frågor så kan du mejla till seniornetbaltzar@gmail.com alternativt kontakt@seniornetkungsholmen.se eller ringa vår telefonsvarare på 079-341 17 39. Riksföreningen når du genom att klicka på ikonen nedan:

Senast uppdaterad 2021-02-07