Surfkaféträffar/Tematräffar

Tematräffar och surfkaféträffar sker i samarbete med  

Våren 2022

Vår lokal på Baltzar kommer troligen att vara stängd åtminstone i början av våren 2022. Vi startar vårterminen med en Zoominstruktionsträff. För aktuell information se de medlemsbrev som skickas ut varje torsdag.

Zoom-instruktionsträff, 13/1 2022 kl. 10

Du når möteslokalen i Zoom genom att klicka på följande länk https://us02web.zoom.us/j/3615003265?pwd=UldWbnh6NEhsU0xnS0c1V1FZQmtKZz09
Du kan även fördjupa dig i Zoom-verktyget med hjälp av följande länkar.

Ämne/filmklipp Länk till film/information
Delta i ett Zoom-möte Länk
Anslut till ett Zoom-möte Länk
Ladda ner programmet och logga in Länk
Dela skärm och ljud Länk
Leda ett Zoom-möte Länk
SeniorNet Örebros information om Zoom Länk

Om du blir förskräckt efter att ha tittat på ovanstående filmer/instruktioner så var lugn. Det är enklare att delta i ett Zoom-möte än du tror. Kom gärna med på övningsträffen den 15/1.

Surfkaféträffarna

Surfkaféet kan betraktas som en fortsättningskurs på surfplattekurs (Android) och iPad-/iPhonekurs som beskrivs på vår kurssida. Deltagarna förutsätts ha en egen surfplatta eller smartphone och grundkunskaper i hur man skickar och tar emot mail, surfar på nätet, laddar ner och installerar en app. WiFi-uppkoppling till Internet finns i lokalen när vi är på Baltzar. Surfkaféansvarig: Gunilla Brattberg

Fysiska träffar på Baltzar – Inställda tills vidare

Första timmen förmedlas kunskap om ett ämne som kan vara intressant (se nedan) och andra timmen avsätter vi för praktik, frågor och svar kring dagens ämne och eventuella andra problem. Deltagare med såväl Android-plattor/-telefoner som iPad/iPhone är välkomna! Ta med eventuella lösenord som kan behövas, t.ex. Apple-ID om du har en iPad/iPhone.
Kostnad: Gratis för medlemmar, annars 50 kronor/gång

Videoträffar över Zoom

Den andra praktiska delen av sedvanliga surfkaféträffar är svår att genomföra vid video-träffar även om det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor.

Terminsprogram

Följande ämnen kommer att tas upp oberoende av om träffarna blir via möteslokalen i Zoom eller på Baltzar. Det blir en tematermin under ämnet Appar. Följande appar kommer att behandlas:

Vecka Datum Ämne
3 17/1 Trygghetsappar
5 31/1 Hälsoappar
7 14/2 Appar för tidsfördriv/hjärnträning
9 28/2 Nyhetsappar och väderappar
11 14/3 Underhållsappar
13 28/3 Nyttoappar
15 11/4 Radio/TV-appar

Tematräffar

Då det är oklart hur det blir med lokalen på Baltzar har vi i dagsläget inte planerat någon Tematräff under våren. Det kan tillkomma när vi får ett stabilt besked om tillgång till lokalen på Baltzar.

 

Workshop på Baltzar, SeniorNet Kungsholmen